ب م م در پایتون با شرح کامل کد

تابع ب م م در پایتون با شرح کامل کد
فهرست مطالب

برای محاسبه ب م م در پایتون یا همان بزرگترین مقسوم علیه مشترک در پایتون راه های مختلفی وجود دارد. یکی از این راه ها تعریف تابع ب م م در پایتون یا نوشتن برنامه‌ای است که ب م م را در نتیجه به ما نمایش می‎‌دهد. راه دیگر استفاده از کتابخانه Math هست. اما معمولاً چنین تمارینی را بهتر است خود دانش آموز یا دانشجو روی آن فکر کند و برنامه را با ذهنیت خود بنویسد.

شاید حتی همین تمرین به ظاهر ساده از چند برنامه مختلف بدست بیاید. پس سعی کنید با الهام گرفتن از هر راه حل، راه حل خود را بسازید.

تعریف تابع ب م م در پایتون

توضیح کد: ما در این کد دو متغیر n و z را برابر صفر قرار می دهیم. n را به عنوان بزرگترین عدد برای بازه مقسوم علیه های مشترک دو عدد نیاز داریم. در واقع ممکن است همین n ب م م دو عدد دلخواه ما باشد. z نیز جواب مساله ماست که می‌بایست هردو را قبل از محاسبات وارد نماییم.

مشاهده فرصت های شغلی فریلنسری در شهر کار

حال اگر x از y کوچکتر باشد برای مثال بین 12 از 24 کوچکتر است n برابر 12 می گردد و بازه بسته ما از 1 تا 12 می‌شود و مقسوم علیه های مشترک در این بازه بررسی می‌شوند. در نظر داشته باشید بازه بین 1 و n+1 تنظیم شده باشد. اگر بازه بین 1 و n باشد در مثالی که زدیم عدد 12 جزء محاسبات قرار نخواهد گرفت و پاسخ اشتباه خواهد بود.

حال در این بازه اگر باقیمانده تقسیم دو عدد بر مقسوم علیه برابر صفر باشد آن عدد جزء مقسوم علیه های مشترک خواهد بود و به دلیل جریان حلقه for در بازه انتخابی بزرگترین مقسوم علیه مشترک برابر z می گردد. حال آیا می دانید دلیل استفاده از abs(x) یا abs(y) چیست؟

def bmm (x,y):
    n = z = 0
    if abs(x)>abs(y):
        n=abs(x)
    else:
        n=abs(y)
    for i in range (1,n+1):
        if abs(x)%i ==0 and abs(y)%i ==0 :
            z=i
    return(z)
x=int(input('x ra vared konid:'))
y=int(input('y ra vared konid:'))
javab = bmm(x,y)
print(javab)
output:
x ra vared konid:-5
y ra vared konid:-10
5
مطلب پیشنهادی : تبدیل تاریخ میلادی به شمسی در پایتون

ب م م در پایتون با استفاده از کتابخانه Math

ابتدا کتابخانه math را import می‌کنیم. سپس از تابع gcd استفاده می‌کنیم. از این راه نیز ب م م در پایتون یا بزرگترین مقسوم علیه مشترک نیز بدست می آید:

import math

math.gcd(x,y)

آموزش ویدیویی ب م م در پایتون

 

 

دوره های آموزشی پیشنهادی :


مطالب مرتبط
کسری نخعی
کسری نخعی
تماس مستقیم : 00989102016310 | کارشناس ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی | برنامه نویس پایتون و علاقه‌مند به پژوهش‌های علمی
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *